Mert vitatkozni jó...

...és hasznos is! Az oldal elsősorban a disputát, azaz a kulturált vitatkozás művészetét szeretné szélesebb körben megismertetni. Megmutatni, hogy a vita nem csak az asztalra csapásról szól, hanem a jókedvről a feledhetetlen hangulatról na és persze az ismeretek bővítéséről is szólhat. Minden bejegyzéshez nyugodtan szóljatok hozzá, bátran fejtsétek ki a véleményeteket, mert mi mindenre és mindenkire kíváncsiak vagyunk:)

Friss topikok

Utolsó kommentek

Pontszámok alakulása: egymás elleni eredmény

2011.02.09. 09:52 Eeeni

 „Legtisztább, és legegyszerűbb rendszernek tekinthető. A lényege, hogyha a holtversenyben lévő csapatok játszottak egymás ellen, akkor az végez előkelőbb helyen, aki azt a vitát megnyerte.

 

 Előnyei:

  • A legegyszerűbb megoldási forma, semmilyen számolási képességet nem igényel, a hiba esélye gyakorlatilag 0.

 

Hátrányai:

  • Csak nagyon speciális esetben alkalmazható (csak, ha pontosan 2 csapat áll pontegyenlőséggel és azok játszottak egymás ellen. Erre az esély csekély).
  • Bizonyos tételmondatoknál az állító vagy a tagadó csapat kisebb előnyben lehet, ami akár egy győzelmet is eldönthet. Ezért nem támogatnám, hogy egy mérkőzés eredménye döntsön mindenről.” jövő héten folytatjuk…

 

 

 

szerző: Szabó András (Bubu)

 

További infó: disputa@kecskemeten.hu

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: verseny pontok pontszámok disputa holtverseny

A bejegyzés trackback címe:

https://vitacsata.blog.hu/api/trackback/id/tr692748853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása